BIJ KINDEREN

BBeauty

Face & BodyVeel kinderen kunnen wel wat extra magnesium gebruiken.


Of het nu verlichting van groeipijn is, rustiger worden, beter concentreren of lekker slapen, wat extra magnesium kan helpen.

Ook bij de bestrijding van gedragsstoornissen als ADHD, autisme en depressie kan EXTRA magnesium worden ingezet als ondersteuning of als natuurlijk alternatief voor de vaak heftige medicatie.
Diverse klinische onderzoeken zijn uitgevoerd rond het toedienen van extra magnesium om gedragsstoornissen bij kinderen te verhelpen.

Bij de meeste onderzoeken werd tevens extra vitamine B6 gegeven.

Deze onderzoeken lieten allemaal een positieve werking zien.

Na het stoppen van extra magnesium verergerden de symptomen binnen enkele weken weer.Een veel gehanteerde richtlijn is minimaal 6 mg magnesium per kg lichaamsgewicht als dagelijkse dosering.


Er zijn in Amerika pleidooien vanuit de FDA (Food & Drug Administration) om dit op te hogen naar 8 of 10 mg per kg.


Daarbij is het goed om te bedenken dat de behoefte individueel verschillend is en afhankelijk van het voedingspatroon, genetische aanleg, mate van
lichaamsbeweging, stress etc.


Gelukkig is overdosering van magnesium nauwelijks mogelijk: het lichaam neemt wat het nodig heeft en de rest wordt op natuurlijke wijze weer afgescheiden.


Er zijn ook geen belangrijke contra-indicaties, afgezien van ernstige nierproblemen en een zeer
lage bloeddruk. 


Als voorbeeld en op basis van de richtlijn heeft een gezond kind van 30 kilo dus 180 mg magnesium per dag nodig.


Wij gaan er vanuit dat de helft van de magnesiumbehoefte via het voedsel wordt verkregen en raden daarom in dit geval aan om 90 mg extra te gebruiken.


Als we dit vertalen naar de verschillende leeftijden, komen we tot de volgende aanbevelingen:


Kinderen van 0-2 jaar:


Twee tot drie maal per week een bad (ca. 30 liter water) met circa 100 gram kristallen.

Overige dagen smeren met de body cream, ongeveer drie vingertoppen.

Smeren kan overal maar fijne plekken zijn voeten en buik.


Kinderen van 3-6 jaar:


Twee tot drie maal per week een voetenbad (3 liter water) met circa 40 gram kristallen of twee maal per week een bad (50 liter water) met 150 รก 200 gram kristallen.

Overige dagen vier tot vijf vingertoppen body cream.


Kinderen van 7-12 jaar:


Twee tot drie maal per week een voetenbad (3 liter water) met circa 50 gram kristallen of een bad (50 liter water) met 200 tot 250 gram kristallen.

Naar hartenlust smeren met de body cream op de overige dagen of een paar sprays van de magnesiumolie onder de voeten voor het
slapen gaan.


Kinderen van 13-16 jaar:


De dosering langzaam verhogen naar circa 80 tot 100 gram kristallen voor een voetenbad en 500 gram voor een ligbad. Body cream onbeperkt smeren en van de magnesiumolie 10 tot 12 sprays per dag gebruiken.


Vanaf 16 jaar kan de dosering voor volwassenen worden gebruikt!TIP: Hou een bepaalde dosering zeker drie weken vol, kijk wat de resultaten zijn en verhoog of verlaag dan desgewenst de dosering.

Hou dat weer een poos vol om te kijken hoe het bevalt.


Stoppen of periodiek toepassen is geen optie omdat het lichaam magnesium niet kan bufferen.