WAAROM?

BBeauty

Face & BodyMagnesium verlicht en ontspant bij:


  • Stress
  • Reumatische aandoeningen en artrose
  • Spierpijn en kramp (o.a. restless legs)
  • Vermoeidheid en slapeloosheid
  • Huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers
  • Daarnaast zijn er ook sterke aanwijzingen dat magnesium werkt bij hartritmestoornissen, hoofdpijn, fybromyalgie en depressie.


Waarom is dat zo?


De werkzame stof is magnesium, na zuurstof en water de derde levensbehoefte van de mens. Magnesium bevordert meer dan 350 lichaamsprocessen en is daarmee onmisbaar.


Veel mensen hebben ongemerkt een magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat, ons dieet niet altijd voldoende divers is en veel soorten medicijnen een magnesiumtekort veroorzaken. Mensen met bovengenoemde klachten hebben vaak behoefte aan extra magnesium. Dat geldt ook voor sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.


Opname via de huid!


Magnesium wordt het best via de huid opgenomen en gaat zo rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn. Deze zogenaamde transdermale opname is een alternatief voor het slikken van magnesiumtabletten. Hiervan wordt slechts een klein deel door het lichaam gebruikt. Bovendien kunnen pillen maagklachten en diarree veroorzaken.


De werkzame stof in de magnesium is magnesiumchloride, de lichaamseigen vorm van magnesium. Andere magnesium-verbindingen moeten in de maag eerst omgezet worden in chloride. De opname via de huid is daarmee uiterst effectief en voordelig.


Tip: een hoge concentratie magnesium kan een prikkelend gevoel geven op de huid. Dit is niet erg en gaat meestal weer over. Je kunt een andere plek proberen of de dosering langzaam opvoeren.


Dosering en gebruik:


Dit is persoonlijk en afhankelijk van lichaamsgewicht, leefstijl en klachten. Je kunt van magnesium niet te veel binnen krijgen. Het overschot wordt door het lichaam afgescheiden. Voor het aanvullen van een tekort aan magnesium zijn de beste plekken de voeten, buikstreek en oksels.


Aanbevolen:


De sport gel & badkristallen: naar behoefte.

Effectief bij spierpijn, blessures en kramp. Twee keer per week een voetenbad met de flakes voor optimale ontspanning en herstel. De gel naar behoefte tijdens of na het sporten. Bij blessures meermaals herhalen. De gel is ook je eerste hulp bij kramp.

Uiterst geschikt om pijnlijke gewrichten te behandelen. Geeft direct verlichting. Advies: twee maal daags gevoelige plekken insmeren. De gel trekt snel in, afspoelen is niet nodig.


Magnesiumolie: 15 tot 20 sprays per dag (in een flacon zitten ca 800 sprays)


Elke spray geeft 12,5 mg puur magnesium, concentratie 31%. 15 tot 20 sprays leveren de helft van de ADH. In het algemeen gebruikt als aanvulling bij een magnesiumtekort. Na aanbrengen minimaal 15 minuten laten zitten. 


Magnesiumgel: naar behoefte


Meest gebruikt bij huidaandoeningen, het bevordert het herstel van de huid. Ook voor pakkingen (19% betere hydratatie, 33% gladdere huid). De gel bevat 30% magnesiumchloride. Minimaal 15 minuten laten zitten en na gebruik afspoelen met water.


Voetenbad: 125 gram kristallen op ca. 4 liter water


Meest gebruikt voor totale ontspanning, voor het slapen gaan (betere nachtrust) en bij huidaandoeningen (o.a. voetschimmel of eczeem). Zeer effectief om een magnesiumtekort aan te vullen. Twee keer per week is voor de meeste mensen voldoende.


Dobberbad of deluxe: een halve tot 1 kg kristallen voor een ligbad


Gebruikt voor totale ontspanning en als magnesiumkuur bij psoriasis of andere huidklachten. De mildste manier om magnesium op te nemen.

Daarnaast kun je dagelijks de functionele cosmetica gebruiken zo veel je wilt. Alle producten dragen bij aan het verbeteren van je magnesiumbalans (m.u.v. de skin balm).

Ook kinderen (bv bij onrust, gedragsproblemen of slecht slapen) kunnen baat hebben bij extra magnesium. Let wel op: de doseringen voor kinderen zijn lager en afhankelijk van leeftijd.


Wanneer niet gebruiken?


Bij een extreem lage hartslag (<35) en bij ernstige nieraandoeningen. Voor medicijnen geldt dat het verstandig is om een half uur tussen het gebruik van Magnesium en de inname aan te houden. Bij twijfel over de combinatie met medicijnen, altijd eerst een arts raadplegen.

Niet gebruiken op open plekken. Het kan geen kwaad (het zuivert), maar het bijt wel. Bij huidaandoeningen eventueel de open plekken insmeren met vaseline voor gebruik.


Hoe snel werkt Zechsal?


Bij spierpijn of kramp heeft een extra inname van magnesium vaak onmiddellijk effect. Ook als ontspannings- of slaapmiddel merken de meeste mensen meteen verbetering. Voor het overige is (bij aanbevolen gebruik) binnen na enkele weken effect te verwachten.